Traduction ...
Croatian
Sadržaji i ideje za nastavu PDF Print E-mail

 

Zbirka nastavnih materijala razredne nastave hrvatskih učitelja i učiteljica
Ovo je zbirka nastavnih materijala koje su učiteljice i učitelji razredne nastave objavili na forumu razredne nastave. Svi se dokumenti mogu lako prilagoditi novim potrebama. Svakako preporučamo!

 

Razredna nastava
Zbirka sadržaja i ideja za rad u razrednoj nastavi. Autorica je učiteljica jedne zagrebačke osnovne škole. Preporučamo!

Zlatna djeca
Zbirka radnih listova i kreativnih ideja koji se mogu koristiti u nastavi, ali i prilagoditi novim potrebama. Autor je jedna obitelj :) Preporučamo!

Stranica je namijenjena profesorima hrvatskoga jezika, s nizom poveznica na hrvatska književna djela (lektira 5. – 8. razred).

Stranice Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak namijenjene su odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim timovima i ravnateljima vrtića i osnovnih i srednjih škola.


CARNetov video portal Baltazar sadrži cjelokupni pedagoško obrazovni program Zagreb filma. Sadržajima na Portalu Baltazar mogu pristupiti samo CARNetovi korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.
Na Portalu je objavljeno 711 video materijala u 13 kategorija:

 • ekologija i okoliš
 • fizika
 • hrvatski jezik
 • interdisciplinarna područja
 • kemija
 • likovna kultura / likovna umjetnost
 • povijest
 • priroda i biologija
 • priroda i društvo
 • strani jezici
 • tehnička kultura
 • zdravlje i zaštita te
 • zemljopis

Portal za škole pruža prostor na kojemu svi hrvatski nastavnici mogu objavljivati svoje digitalne nastavne materijale, kao i preuzeti one koji su izradili njihovi kolege i koristiti ih za obogaćivanje i osuvremenjivanje nastave ili kao pripremu za nastavu.

Suradnici u učenju (Partners in Learning) , korisno i zanimljivo mjesto susreta s nastavnicima i učiteljima, studentima i učenicima te mjesto razmjene konkretnih i praktičnih iskustava o inovativnim načinima korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju.


Hrvatski jezični portal, internet projekt Novog Libera, prvi je internetom distribuirani enciklopedijski rječnik hrvatskoga jezika s integriranim spelling-checkerom i interaktivnim pravopisnim savjetnikom.


Hrvatski akademski spelling checker omogućuje online strojnu provjeru pravopisa teksta upisanog preko obrasca, ali i provjeru datoteka u formatima PDF, DOC, TXT, kao i provjeru pravopisa sadržaja zadane web-stranice.


Hrvatski nacionalni korpus (HNK) usustavljena je zbirka odabranih tekstova pretežito suvremenoga hrvatskoga jezika koji pokrivaju razne medije, žanrove, stilove, područja i tematiku.


Priručnik hrvatskoga poslovnog jezika je priručnik koji je prerastao svoju prvotnu namjenu (poslovni priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska) te je u obliku u kojemu je objavljen dobro pomagalo i za opću primjenu te temelj za podizanje razine jezične kulture u poslovnoj i drugoj komunikaciji.Hrvatske fraze i riječi je stranica s osnovnim hrvatskim frazama i riječima s prijevodom na engleski

 

Online igre za učenje hrvatskog jezika


Naučite hrvatski je stranica namijenjena učenju hrvatskog jezika potpuno besplatno. Sadrži zvučne zapise za lako savladavanje jezika i još puno toga.

Online hrvatsko-engleski rječnik

Lukin portal za malu i veliku djecu sadrži pjesme, brojalice, bojanke, uspavanke, zagonetke, igre, priče, basne. Nude se i sadržaji za roditelje.

 

Vježbe za čitanje koje je osmislio jedan kreativni učitelj

 

NOVO! Creative thinking in Literacy and Language Skills - upitnik i primjeri kreativnog poučavanja

 

Prevoditelj

CroatianEnglishFrançaisGermanItalianSpanish

Muzička podloga

Get Adobe Flash player

Anketa

Na portalu me zanimaju ?
 

Tko je Online

We have 5 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday81
mod_vvisit_counterYesterday577
mod_vvisit_counterThis week658
mod_vvisit_counterLast week1357
mod_vvisit_counterThis month886
mod_vvisit_counterLast month4739
mod_vvisit_counterAll days2060102

We have: 5 guests online
Your IP: 18.206.48.243
 , 
Today: Dec 04, 2023