Traduction ...
Croatian
Knjige, slikovnice i bojanke za igru i učenje PDF Print E-mail

Slova i brojke kroz igru i zabavu

Moja prva knjiga

ABC u slici i riječi

Što želim biti kada odrastem – dječak

Što želim biti kada odrastem – djevojčica

Četiri godišnja doba

Životinje na farmi (s naljepnicama)

Prvi pojmovi za najmlađe

Bojanke

(sve Naša djeca)

Svjetlan Junaković, Mira Čudina Obradović, MEDO BERE JAGODE - slikovnica za učenje čitanja, Profil

Ankica Španić, IGRAJMO SE I ČITAJMO - igrica za globalno čitanje, Školska knjiga

Suzana Kijuk, UČIM SLOVA S HLAPIĆEM, Egmont

Andrea Škribulja, BANKA RIJEČI ZA PRVAŠIĆE, radni listići iz hrvatskoga jezika s naljepnicama, Sretna knjiga

- sadrže slova abecede i naljepnice s više od 200 ilustriranih pojmova, omogućuju učenje kroz igru, osamostaljivanje djece u otkrivanju novih pojmova, analizu riječi, vježbanje povezanosti glasa i slova, razvoj sposobnosti zamjećivanja, otkrivanja i prepoznavanja. Listići obogaćuju početnu nastavu hrvatskoga jezika, aktivnosti vježbanja i ponavljanja, jezične radionice.

Andrea Škribulja, BANKA REČENICA ZA PRVAŠIĆE, radni listići iz hrvatskoga jezika s naljepnicama, Sretna knjiga

- Radni listići s naljepnicama, podijeljeni u tri skupine: slažem, dopunjujem i razumijem rečenice. Omogućuju razvijanje glasovne osjetljivosti, vježbanje globalnog čitanja, poticanje samostalnosti u radu, slobode i kreativnosti, razvijanje jezične kompetencije.

UČILICA IGRALICA-PLAVA/ZELENA/ROZA/CRVENA, Mozaik knjiga

- knjižice pune zanimljivih i poučnih zadataka za rješavanje.

SVE UČIM SAM! 1, 2, 3, 4, Mozaik knjiga

- ova je zbirka od četiriju obrazovnih knjiga oblikovana tako da bi dijete kroz igru moglo učiti samostalno, bez pomoći odrasle osobe, četiri teme objedinjene u jednoj knjizi pripremit će dijete za školu: računanje i pisanje, promatranje i usvajanje oblika i boja,

PETI-Stantić, Anita, Vladimira Velički, JEZIČNE IGRE: ZA VELIKE I MALE

Zbirka jezičnih igara sadrži igre slušanja i govorenja te igre čitanja i pisanja. Zastupljene su glasovne, ritmičke, morfološke, sintaktičke i značenjske igre. Za svaku igru se uz upute za izvođenje navode još i dobna skupina kojoj je igra namijenjena te ciljevi (jezični, spoznajni, odgojni) koji se igrom žele ostvariti. Neke od predloženih igara posebno su osmišljene za promicanje nenasilja i razvijanje ekološke svijesti a neke od njih su inačice poznatih dječjih igara. Knjiga je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, pedagozima, učiteljima.

 

Edukativne slikovnice o prirodnim bogatstvima Hrvatske:

Pustolovine galeba Marka

Vidjevši fotografije naših prekrasnih zaštićenih područja u knjizi iz Prirode, koju je našao u blizini škole, galeb Marko odluči posjetiti sve naše nacionalne parkove i parkove prirode, njih devetnaest. Slikovnice su edukativnog karaktera. Tekst i slike zorno dočaravaju autentične motive, parkovske stanare i procese koji se u njima događaju, a šalje se i jasna poruka njihova očuvanja. Osim fabule koja je obogaćena zabavnim elementima, u edukativnoj se slikovnici nalaze i opisi likova s naglaskom na one koji su strogo zaštićeni ali i opisi zaštićenih područja koje Marko posjećuje uz upute za pravilno ponašanje tijekom posjeta.

Do sada su izdane sljedeće edukativne slikovnice:

1. Marko u Telašćici

2. Marko na Vranskom jezeru

3. Marko na Krki

4. Marko na Biokovu

5. Marko na Mljetu

6. Marko na Lastovskom otočju

 

Čudesni svijet Kornatskog otočja

Unutar serijala, riba pirka Bepo nas upoznaje s različitim ekološkim problemima u kornatskom podmorju (problematika otpada, (ne)poštivanja pravila ponašanja tijekom boravka u parku,...)

1. Prijateljstvo iz morskih dubina

2. Bepo i Kantica

Edukativne slikovnice sadrže 20 - 28 stranica i tvrdog su uveza. Više o edukativnim slikovnicama možete saznati na www.ecoedumedia.eu.


 

Marina Car, OSMIJEH U SRCU
Zbirka pjesama koje obiluju elementima pokreta, igre, ritma i stiha, toliko važnih u razvoju dječjeg govora. Neke su pjesme uglazbljene. Idealno za učenje hrvatskoga.:)
Kontakt autorice: 
 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 

 

Ana Neferović, Doživljaji Zeke Žurića

Ilustrirana zbirka pjesama i igrokaza za djecu. "Sadrži ciklus od devet pjesama i sedam igrokaza u rimovanom stihu. Može se koristiti kao gotovi tekst za čitanje i izvođenje

ili kao predložak za cjelovito scensko postavljanje, a namijenjena je starijim vrtićarcima i mlađim školarcima te profesionalcima i kreativcima koji rade s djecom i za djecu."

(iz O zbirci) Izborom tema te ritmičkim elementima više nego pogodna za učenje hrvatskoga. Kontakt autorice: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Irena Stanić Rašin, Šaljivo Putovanje Hrvatskom

„Šaljivo putovanje Hrvatskom otkriva mjesta kroz sjajne poetske dosjetke, male stihovane priče, navodi čitatelja na daljnje istraživanje vješto prevlačeći kroz poetski materijal element poučavanja. Premrežavajući stihovima mala i velika mjesta naše domovine, autoričin ludizam ne prestaje do kraja zbirke kad nam kao dodatak pruža malu enigmatsku slagalicu poigravši se imenima i spojivši ih u novu simpatičnu cjelinu.“(izdvojeno iz pogovora Silvije Šesto)

Irena Stanić Rašin, Djetinjstvene pjesme

Zbirka pjesama za djecu pod naslovom Djetinjstvene pjesme, inspirirana je vlastitim djetinjstvom, ali dovoljno moderna da bude zanimljiva i mladim naraštajima, začinjena dobrom dozom humora i jezičnog eksperimentiranja. U pisanju poezije za djecu autoricu nadahnjuje stil začetnika moderne hrvatske dječje poezije Grigora Viteza, kao i poezija američkog pjesnika za djecu Jacka Prelutskog, DrSeussa i Shela Silversteina.

 

Prevoditelj

CroatianEnglishFrançaisGermanItalianSpanish

Muzička podloga

Get Adobe Flash player

Anketa

Na portalu me zanimaju ?
 

Tko je Online

We have 10 guests online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday92
mod_vvisit_counterYesterday577
mod_vvisit_counterThis week669
mod_vvisit_counterLast week1357
mod_vvisit_counterThis month897
mod_vvisit_counterLast month4739
mod_vvisit_counterAll days2060113

We have: 10 guests online
Your IP: 18.206.48.243
 , 
Today: Dec 04, 2023